Algemene info U gaat op reis, maar dan???
Vorige pagina

U gaat op reis, maar dan?

Zodra u de reis naar onze haven heeft gehad, begint het echte vakantiegevoel. Omdat u een vaartuig heeft gehuurd, zullen wij u nog even lastig moeten vallen met een korte instructie. Klanten welke eerder een boot bij ons hebben gehuurd, kunnen na het inchecken gelijk beginnen aan hun welverdiende vakantie.

Mocht u overigens toch graag een proefvaart willen, dan is dat mogelijk voor €50,- per uur. Bij het inchecken hebben wij nog de volgende zaken nodig: een getekend contract, een geldig legitimatiebewijs, een banknummer voor terugstorting borg, de borg in contant geld en een eventuele restbetaling.

U krijgt van ons mee: een boordboek voor uw type schip, politiereglement en de waterkaart Friesland. Eventueel bestelde extra's staan voor u klaar.

De meeste boten hebben diesel aan boord voor minimaal twee weken vakantieplezier. U hoeft dus niet te tanken onderweg, mits wij u daarvoor toestemming geven. De watervoorraad is circa 3 tot 4 dagen, afhankelijk van uw verbruik. De meeste schepen hebben een walstroomaansluiting van 220v.

De accu's aan boord hebben voldoende stroom voor een dag. Wanneer u 3 tot 4 uur heeft gevaren of de motor heeft laten lopen, zijn de accu's altijd voorzien van 12 of 24 V stroom. In ieder geval heeft u aparte gebruiksaccu's en startaccu's voor de motor.

Bij terugkomst verzoeken wij u de afwas te doen, lakens en kussenslopen af te halen en deze samen met de sleutel en boordboeken bij de receptie in te leveren. De boot mag u bezem- schoon terugbrengen, wij doen immers de eindschoonmaak voor u! Indien de receptie niet geopend is, bijvoorbeeld op zon- en feestdagen, dan mag u deze zaken in de boot laten liggen. De sleutel mag u dan in de brievenbus van Friesland Boating deponeren. Zodra de volgende dag uw boot gecontroleerd en afgetankt is, maken wij uw borg minus kosten aan u over. Vergeet bij uw aankomst niet uw bankrekening (IBAN) nummer op te geven.