Algemene info Bootinformatie
Vorige pagina

Boot informatie

De eindschoonmaak doen wij voor u 

U vaart onze haven uit met een boot die van binnen en buiten is schoongemaakt. Omdat ook de volgende huurder op tijd wil afvaren, kunt u de boot zonder schoonmaken inleveren. Voor deze service betaalt u een vast bedrag per boot. Dit bedrag is reeds inbegrepen bij de vaste toeslag, zie prijslijst. Wel vragen wij u de afwas te doen, het beddengoed af te halen, de vuinisbakken te legen en de boot bezemschoon achter te laten.

Voor onze boten is geen vaarbewijs nodig 
U heeft een vaarbewijs nodig voor boten die groter zijn dan 15 meter en/of sneller kunnen varen dan 20 km per uur. Geen van onze boten komt hiervoor in aanmerking.

Zwemvesten voor kinderen 
Pas goed op uw kinderen, laat ze niet rennen op de steigers, denk na bij het af- en aanmeren, kleine kinderen naar binnen of onder begeleiding. Indien er iets fout gaat, dan kan dit ernstige letselgevolgen hebben. Zorg er in ieder geval voor dat kinderen een zwemvest dragen. Bij aankomst kunt u deze tegen € 5 per stuk huren.

Korting of toeslag

 • per 2 weken, 5% korting
 • per 3 weken en meer, 7% korting
 • per weekend 60% van de weekprijs (vrijdag tot maandag)
 • per midweek 50% van de weekprijs (maandag tot vrijdag)
 • per dag extra, meerprijs van 10%, per halve dag 5% (niet geldig in het weekend)
 • boeken vóór 31 oktober 15% vroegboekkorting
  boeken vóór 30 november 10% vroegboekkorting
  boeken vóór 31 januari 5% vroegboekkorting
  alleen geldig bij tijdige aanbetaling binnen 14 dagen

Huisdieren toegestaan 
Op de meeste boten is tegen betaling van € 50,- per dier kan uw huisdier mee op vakantie. U dient er wel voor te zorgen dat uw huisdier geen overlast en schade veroorzaakt aan boot en interieur!

Wat kost een vaarvakantie? 
Naast de huurprijs betaalt u een vaste bijdrage per boot. Zie prijslijst. Verder betaalt u voor enkele gemeentelijke bruggen een bijdrage van circa € 1,20 per brug. Liggelden betaalt u in jachthavens en oevers die gemarkeerd zijn door gemeenten of grondeigenaren. Prijs per meter is circa € 1,- per nacht. Bij terugkomst in onze haven wordt uw boot weer volgetankt, het verbruik varieert van 3 tot 7 liter per uur afhankelijk van de grootte. U betaalt uiteraard het verbruik tegen een normale dieselprijs per liter. Een gemiddelde huurprijs per persoon kan al vanaf € 25 per dag. Een vaarvakantie is dus relatief goedkoop.

Verplichte bijdrage
Voor elk huurcontract betaalt u een toeslag, ongeacht de lengte van uw boothuur! Deze toeslag is afhankelijk van het type boot en het aantal personen. De verplichte bijdrage bestaat uit: eind schoonmaak, een volle gasfles, onderlakens voor de matrassen, slaapkussens met slopen, bootinstructie, toeristenbelasting en verzekering. De prijs voor deze toeslag zit tussen € 125 en € 200, zie prijslijst.

Verplichte bijdrage deel afkoop borg
Voor elk huurcontract heeft u een eigen risico van € 600, Aangezien veel klanten dat veel geld vinden hebben wij dat terug gebracht naar € 300 eigen risico per schade geval. Voor de overname van het risico betaalt u eenmalig € 40. (m.u.v. Fribo 1500 Elise borg € 1000 naar € 500)

Gratis parkeren 
In Koudum kunt u gebruik maken van onze gratis parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn in de directe nabijheid van de receptie, maar zijn ’s nachts niet bewaakt.

Visakte
Voor de hengelaars bestaat de mogelijkheid een visakte te kopen bij een postkantoor of via de website van Vispas, er zijn diverse soorten visaktes te krijgen. Klik voor meer informatie op Vispas check.

IJsselmeer 
Al onze boten zijn ingericht voor de binnenwateren van Nederland. Grotere meren zoals IJsselmeer, Waddenzee en grotere rivieren zijn niet toegestaan. Alleen als u kunt aantonen dat u veel ervaring heeft opgedaan en over de juiste vaarbewijzen beschikt, kunnen wij op verzoek toestemming verlenen. Voor een IJsselmeerpakket dient u zelf te zorgen.

Extra bestellingen

Indien u liever niet alles van huis wilt of kunt meenemen, dan geven wij u de mogelijkheid aanvullende accessoires te reserveren. Wij sturen u een bestelformulier of boek online!

Dekbedden 1 persoons € 15 per stuk per week betrokken
Handdoekpakket (4 handdoeken+1 theedoek) € 8,50 per set  
Zwemvesten € 5 per stuk per week 20-60 kg
Vouwfiets € 30 per stuk per week  
Koelbox (32 liter) € 10 per week  
Waterkaart Friesland ANWB € 14,50 per stuk  
Huisdier (alleen met toestemming) € 50 per dier per week niet alle boten
Televisie digitenne € 50 per stuk per week

indien niet aan boord

11-Steden Arrangement € 50 pakket
 
Praktijk instructie € 50 per uur  
Barbecue € 30 per stuk  
Grote houten klaptafel € 30 per stuk per week